Het ontwerp is gebaseerd op een moderne schuurwoning. De gevel bestaat, net als een oude schuur, uit houten geveldelen van wisselende afmetingen. Het hout dat wordt toegepast is verduurzaamd en daardoor nagenoeg onderhoudsvrij. De kap is van riet. De entree van de woning hebben wij aan de zijkant geplaatst. Door de entree meer te accentueren hebben wij een zogenaamde ‘vijfde gevel’ geïntroduceerd. Deze vijfde gevel breekt de lange schuur op en geeft het een monumentaal karakter. De achterzijde heeft een groot dakoverstek gekregen zodat er een veranda ontstaat.

Villa Abcoude

Locatie
Deze vrijstaande villa is ontworpen op een vrije kavel van de nieuwbouwlocatie Land van Winkel. Land van Winkel ligt twee minuten rijden van het dorpscentrum van Abcoude en 10 minuten vanaf Amsterdam. Land van Winkel dankt zijn naam aan het riviertje Winkel. Dit riviertje loopt ten zuiden van Abcoude door het groene polderlandschap en verbindt het riviertje Waver met Angstel. Een oer-Hollands en groen weide- en waterlandschap met zijn sloten en dijken. Deze plek kent een rijke historie en heeft vele bijzondere boerderijen.

Het ontwerp is gebaseerd op een moderne schuurwoning. De gevel bestaat, net als een oude schuur, uit houten geveldelen van wisselende afmetingen. Het hout dat wordt toegepast is verduurzaamd en daardoor nagenoeg onderhoudsvrij. De kap is van riet. De entree van de woning hebben wij aan de zijkant geplaatst. Door de entree meer te accentueren hebben wij een zogenaamde ‘vijfde gevel’ geïntroduceerd. Deze vijfde gevel breekt de lange schuur op en geeft het een monumentaal karakter. De achterzijde heeft een groot dakoverstek gekregen zodat er een veranda ontstaat.

Het ontwerp is gebaseerd op een moderne schuurwoning. De gevel bestaat, net als een oude schuur, uit houten geveldelen van wisselende afmetingen. Het hout dat wordt toegepast is verduurzaamd en daardoor nagenoeg onderhoudsvrij. De kap is van riet. De entree van de woning hebben wij aan de zijkant geplaatst. Door de entree meer te accentueren hebben wij een zogenaamde ‘vijfde gevel’ geïntroduceerd. Deze vijfde gevel breekt de lange schuur op en geeft het een monumentaal karakter. De achterzijde heeft een groot dakoverstek gekregen zodat er een veranda ontstaat.
Het ontwerp is gebaseerd op een moderne schuurwoning. De gevel bestaat, net als een oude schuur, uit houten geveldelen van wisselende afmetingen. Het hout dat wordt toegepast is verduurzaamd en daardoor nagenoeg onderhoudsvrij. De kap is van riet. De entree van de woning hebben wij aan de zijkant geplaatst. Door de entree meer te accentueren hebben wij een zogenaamde ‘vijfde gevel’ geïntroduceerd. Deze vijfde gevel breekt de lange schuur op en geeft het een monumentaal karakter. De achterzijde heeft een groot dakoverstek gekregen zodat er een veranda ontstaat.
Geinspireerd?

Ontdek samen met ons uw mogelijkheden.

Maak een afspraak