Renovatie appartement Keizersgracht Amsterdam met moderne keuken

Grachtenpand Amsterdam 4

Locatie
Dit appartement is gelegen op het mooiste stukje van de Keizersgracht. Tijdens het strippen van het bestaande appartement kwamen er verschillende zaken aan het licht. Er was in het verleden een brand geweest, want verschillende originele houten balken aan het plafond waren helemaal verkoold. En bij het verwijderen van een voorzetwand kwamen historische schilderingen tevoorschijn. De schilderingen waren niet overal in goede staat. In plaats van deze te negeren of te verwijderen hebben wij er voor gekozen deze juist te bewaren en te laten zien als onderdeel van het interieur. Waar de goede stukken nog aanwezig waren zijn er sparingen gemaakt met indirecte verlichting. De oude schilderingen worden op deze manier als het ware tentoongesteld.

De opdrachtgever had de wens om een heel strak en minimalistisch interieur te creëren, als het ware een kunstgalerie. De focus ligt op de aanwezige originele schilderingen én het uitzicht op een fraai stukje Keizersgracht. De rest van het appartement moest qua kleuren en materiaal ondergeschikt blijven. Het appartement heeft daarom ook de naam ‘Huis als Museum’ gekregen.

Grachtenpanden op de Keizersgracht Amsterdam
Renovatie appartement Keizersgracht Amsterdam met moderne keuken en gietvloer
Verbouwfoto Keizersgracht met origineel behang

Ontwerp
De hele woning is grondig gerenoveerd tot een groot loft appartement en wordt gebruikt als pied-a-terre. Bij de entree zijn er stalen deuren met glas gekomen zodat er vanuit het oude raam grenzend aan de binnenplaats extra daglicht binnenkomt. Een lange gang met verschillende nissen waar muurschilderingen achter zitten loopt tot aan de living waar de keuken zich bevindt. Door drie grote historische roeden ramen kijkt men panoramisch uit over de oude grachtenpanden van de Keizersgracht. De bestaande open haard is weer werkend gemaakt.

De slaapkamer bevindt zich aan de achterzijde en heeft een ruime walk-in-closet en badkamer. De badkamer heeft een tweepersoons regen douche met marmeren wanden. De marmeren wanden zijn rondom van vloer tot plafond als ‘bookmatch’ aangebracht. De woning is aan de binnenzijde goed geïsoleerd, bevat overal vloerverwarming in verschillende zones en voorzien van de nieuwste technieken op gebied van domotica.

Fotografie: Anne van Houwelingen

Renovatie appartement Keizersgracht naar moderne loft.
Bookmatch badkamer van marmer en twee persoon douche
Bookmatch badkamer van marmer en twee persoon douche
Stalen deuren met dubbele spot en indirecte verlichting
Geinspireerd?

Ontdek samen met ons uw mogelijkheden.

Maak een afspraak