Maxim Winkelaar Architects

In de rol van consultant zijn wij actief voor ontwerp- en vastgoedvraagstukken in binnen- en buitenland.

Consultancy

Het bureau heeft een ruime staat van dienst in de vorm als persoonlijke adviseur. Onze opdrachtgevers zijn veelal (particuliere) investeerders en vastgoedontwikkelaars van Nederlandse origine die in het buitenland in vastgoed willen investeren. Maar ook andersom, investeerders die in het buitenland wonen en juist in de Nederlandse markt willen investeren. Landen als België, Frankrijk, Zwitserland, Spanje (Ibiza), Engeland, Aruba en Curaçao zijn wij reeds actief geweest.

Wij merken dat er behoefte is bij opdrachtgevers om een klankbord te hebben en als externe partij een frisse blik te geven op vastgoedvraagstukken. Enkele projecten waaraan wij een actieve rol hebben vervuld en met succes aan hebben meegewerkt zijn hieronder weergegeven.

Als adviseur houden wij ons met verschillende aspecten bezig:

  • sparringspartner voor het bepalen van een visie op (grootschalige) vastgoedontwikkelingen
  • advies conceptvorming op het gebied van vastgoedontwikkelingen
  • advies voor verkaveling, bestemmingsplannen en regelgeving
  • advies voor het selecteren van juiste partners
  • advies op gebied van esthetiek en architectuur
  • advies op het gebied van branding van vastgoed
Ontwerp appartementencomplex door architect Maxim Winkelaar uit Amsterdam voor een project in London, Engeland.

Appartementencomplex London Southend, Engeland
Conceptontwikkeling en ontwerp nieuwbouw

Locatie  
Gelegen in het centrum van Southend-on-Sea, de toeristische badplaats van London, is een ruim perceel met daarop een eenlaags bebouwing met als functie een restaurant. Vanuit het bestemmingsplan is het mogelijk om een nieuwbouwvolume neer te zetten van 20 meter hoog. In het nieuwe volume zal de horecafunctie op de begane grond gehandhaafd blijven en de bovenliggende bouwlagen worden gebruikt voor 12 appartementen.

Jaar: 2017-2018 | Oppervlakte: 1200 m2 | Ontwerp: Maxim Winkelaar Architects.

 

Plan
Wij hebben twee verschillende prototypen ontworpen voor de indeling van de appartementen. Een monumentale boom gelegen aan de weg moest van de gemeente gehandhaafd blijven. Wij hebben de monumentale boom als onderdeel gemaakt van de architectuur door de gevel ter plaatse van de boom in te laten springen.

Project
Voor dit project hebben wij de ontwerpvisie uitgezet. De conceptontwikkeling voor het vastgoed en appartementen bepaald en het ontwerp gemaakt voor de nieuwbouw.

Architect Maxim Winkelaar ontwikkelt en renoveert grachtenpand in Amsterdam aan de Keizersgracht.

Keizersgracht Amsterdam, Nederland
Renovatie en ontwikkeling

Locatie
De twee grachtenpanden (zogenaamd ‘broer en zus’) zijn gelegen aan de prestigieuze Keizersgracht te Amsterdam. De twee panden zijn een Rijksmonument en beschikken over een hoogwaardige monumentaal interieur. Het project betreft een grote renovatie van de twee gebouwen inclusief een complexe funderingsherstel. Totaal zullen er 13 hoogwaardige afgewerkte appartementen worden gerealiseerd.

Jaar: 2020-2021 | Oppervlakte: 1100 m2 | Ontwerp: Maxim Winkelaar Architects.

Project
Wij zijn betrokken bij de vastgoedontwikkeling, de branding en het maken en uitwerken van het volledige ontwerp. Daarnaast regelen en coördineren wij alle benodigde vergunningen. Een externe bouwmanager begeleidt de gehele uitvoering waarbij wij het esthetisch toezicht voeren.

Architerctenbureau Amsterdam Maxim Winkelaar maakt ontwerp voor 5 sterren hotel gelegen aan Mauritskade te Amsterdam.

Hotel Mauritskade Amsterdam, Nederland
Herbestemming en ontwikkeling

Locatie  
Het gebouw bevindt zich aan de Mauritskade gelegen aan de rand van het Oosterpark te Amsterdam en was het voormalig Ontleedkundig laboratorium. Het project betreft een grote renovatie van het gebouw met herbestemming naar een luxe 4+ sterren hotel met 120 hotelkamers. Ook is er een uitbreiding aan de achterzijde met ondergrondse parkeergarage. Het omliggende terrein is opnieuw ontworpen en wordt onderdeel van het vernieuwde Oosterpark.

Jaar: 2013-2016 | Oppervlakte: 8.500 m2 | Ontwerp: Maxim Winkelaar Architects.

Project
Vanaf het beginstadium zijn wij bij dit project betrokken geweest. Wij hebben het ontwerp en alle benodigde vergunningen voor het herbestemmen mogelijk gemaakt. Daarnaast zijn wij gedurende het traject aanspreekpunt geweest en hadden een strategisch adviserende rol tussen ontwikkelaar, gemeente en omgeving. Nadat alle vergunningen verleend waren is het gebouw is van eigenaar gewisseld waarbij wij ook bij het verkoopproces een actieve rol hebben gespeeld.

Hotelarchitect Maxim Winkelaar levert ontwerp voor verbouw van bedrijfsgebouwen, hotels en kantoren.

Hotel Sauvage Meiringen, Zwitserland
Renovatie en logistieke uitvoering

Locatie  
Eind van de 19e eeuw is het luxe 4-sterren hotel gebouwd in Belle Epoque-stijl en staat in de plaats Meiringen te Zwitwerland. Meiringen is een gemeente en het belangrijkste dorp van het gebied Oberhasli en het Haslital in de Berner Alpen in Zwitserland en telt ca. 5.000 inwoners. Het dorp ligt op 600 meter en heeft goede verbindingen naar de hoger gelegen ski- en wandelgebieden. Meiringen is al sinds de 19e eeuw een populair internationaal vakantieoord.

Jaar: 2015-2016 | Oppervlakte: 6000 m2 | Interieurontwerp: Maxim Winkelaar Architects.

Project
Als architect hebben wij een plan uitgewerkt voor renovatie van 35 hotelkamers en het exterieur van het gebouw. Ook is er een haalbaarheidsonderzoek gemaakt voor het realiseren van een uitbreiding van 13 hotelappartementen. Daarnaast hebben wij als adviseurs bijgedragen aan logistieke uitvoering van de bouwwerkzaamheden, het selecteren van externe partijen en fungeerde wij als tussenpersoon bij vergunningstraject.

Architect Amsterdam voor renovatie, restauratie en verbouw in het centrum van amsterdam, appartemente, grachtenpanden en hotel.

Boutique Hotel Damrak Amsterdam, Nederland
Herbestemming en ontwikkeling 

Locatie  
In het centrum van Amsterdam ligt deze cluster van vier gebouwen. Het betreft twee panden gelegen aan het Damrak en twee panden gelegen aan de Nieuwendijk. De gebouwen zijn intern aan elkaar gekoppeld. Het project betreft een grote renovatie van alle vier gebouwen en het herbestemmen naar een gedeelte horeca en zeven short stay hotel appartementen.

Jaar: 2011-2019 | Oppervlakte: 2000 m2 | Ontwerp: Maxim Winkelaar Architects.

Project
Voor dit project hebben wij als architect het ontwerp en alle benodigde vergunningen voor het herbestemmen mogelijk gemaakt.  Naast onze architectenrol waren wij ook als adviseur betrokken bij contact met de projectgroep “Rode Loper” van de gemeente Amsterdam en hebben wij de strategie met conceptvorming voor het vastgoed neergezet.

Heeft u ook een vastgoed vraagstuk?

Laat ons weten waarmee wij u kunnen helpen.

Maak een afspraak