Maxim Winkelaar Architects

Wij ontwerpen, bouwen en verbouwen villa’s, woningen, appartementen, grachtenpanden, monumenten en landhuizen in het hogere segment.

Ons bureau

Ons kantoor is gevestigd in het centrum van Amsterdam en wordt gerund door een vast team van gemotiveerde mensen. Elke medewerker heeft zijn eigen expertise, kennis en netwerk. Door onderling nauw samen te werken en met een gezonde dosis plezier kunnen wij op succesvolle en efficiënte wijze projecten realiseren.

In der loop der jaren hebben wij een professioneel netwerk opgebouwd van betrouwbare externe adviseurs. Voor elk project stellen wij een team van professionele specialistische adviseurs samen die wij coördineren. Zo werken wij samen met diverse klimaatadviseurs, bouwtechnische constructeurs, kostendeskundigen, bouwmanagers, tuinarchitecten en interieurstylisten.

Doordat wij veel mensen ontmoeten zorgt ervoor dat wij voortdurend nieuwe inzichten en kennis krijgen, wat een directe meerwaarde creëert voor onze klanten.

Onze werkwijze
Warm modern interieurontwerp voor de nieuwbouw Villa Vinkeveen door architectenbureau Maxim Winkelaar uit Amsterdam.

Wij doen meer dan alleen ontwerpen. Er komt veel kijken in het proces van een eerste idee tot aan het uiteindelijke resultaat. Wij begeleiden de klant in het proces, maken het eenvoudiger, overzichtelijker en leuker. Door te luisteren, mee te denken en verschillende scenario’s te laten zien zorgt ervoor dat de klant weloverwogen beslissingen kan maken.

Wij vinden het milieu belangrijk. Duurzaam bouwen is tegenwoordig geen extra voorziening meer, het is noodzakelijk om dit vanaf de start in het ontwerpproces mee te nemen.

Het bouwkundig tekenwerk en het maken van 3d-modellen wordt door ons bureau zelf uitgevoerd. Naast het maken van mooi ogende artist impressions zijn er ook veel voordelen om het ontwerp van te voren ‘virtueel te bouwen’ zoals een hogere architectonische eindkwaliteit, vermindering van bouwfouten (reductie faalkosten) en het voorkomen van ‘verrassingen’ achteraf.

Maxim Winkelaar architect in amsterdam voor verbouw, renovatie en nieuwbouw van luxe woningen, appartementen en villabouw.
Over Maxim Winkelaar

Maxim Winkelaar is van Nederlands-Britse afkomst en was op jonge leeftijd al geïnteresseerd in (oude) gebouwen. Niet voor niets dat hij zich naast zijn studies bouwkunde en architectuur verdiepte in bouwhistorie en kunstgeschiedenis. Deze combinatie van studies en zijn werkervaring geeft een meerwaarde voor het zien van (cultuurhistorische) kwaliteiten en ontwerpmogelijkheden van bestaande gebouwen.

De uitbreiding naar de moderne architectuur vond plaats toen hij als uitwisselingsstudent Contemporary Architecture aan de London University ging studeren. Na diverse stages in binnen- en buitenland studeerde hij tenslotte af op de Technische Universiteit Delft. Doordat Maxim Winkelaar alle bouwkundige opleidingsniveaus heeft doorlopen, spreekt hij de taal van zowel het architectonisch ontwerp als de technische uitvoering.

Meer weten over ons bureau, onze werkwijze en de projecten?

Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvragen