Boutique Hotel Damrak Amsterdam gereed.

Architect Boutique hotel Damrak in centrum van Amsterdam.

Locatie
In het centrum van Amsterdam ligt deze cluster van vier gebouwen. Het betreft twee panden gelegen aan het Damrak en twee panden gelegen aan de Nieuwendijk. De gebouwen zijn intern aan elkaar gekoppeld. Het project betreft een grote renovatie van alle vier gebouwen en het herbestemmen naar een gedeelte horeca en zeven short stay appartementen met 16 boutique hotelkamers. Er is een inpandige lift aangebracht en een duurzame warmtepomp installatie toegepast.

Voor dit project hebben wij als architect het ontwerp en alle benodigde vergunningen voor het herbestemmen mogelijk gemaakt.  Het project was complex doordat de verschillende panden een mix zijn van status Rijksmonument, Gemeentelijk Monument en beschermd stadsgezicht. Naast onze architectenrol waren wij ook als adviseur betrokken bij contact met de projectgroep “Rode Loper” van de gemeente Amsterdam en hebben wij de strategie met conceptvorming voor het vastgoed neergezet.

Architect Boutique hotel Damrak in centrum van Amsterdam.
Architect Boutique hotel Damrak in centrum van Amsterdam.
Architect Boutique hotel Damrak in centrum van Amsterdam.
Architect Boutique hotel Damrak in centrum van Amsterdam.
Architect Boutique hotel Damrak in centrum van Amsterdam.