Maxim Winkelaar Architects

Ons werk is gepubliceerd in diverse kranten, tijdschriften en boeken.

Publicaties

Het werk van Maxim Winkelaar Architects is gepubliceerd in diverse kranten, tijdschriften en boeken over de hele wereld. Hieronder treft u een selectie aan van de publicaties. Naast verschillende publicaties heeft architect Maxim Winkelaar ook lezingen gegeven in Nederland, Duitsland, Noorwegen en Engeland.

Hoogtepunten zijn o.a. de lezingen voor de BNA Gebouw van het jaar Awards, de EcoBuild beurs, werelds grootste evenement for Sustainable Design in Londen, Engeland en een interview voor het Duitse televisie ZDF over de geschiedenis van het wonen op het water in Nederland en legde hij het futuristische concept Watergaten® uit.

Awards

De eerste aanleiding voor het starten van een eigen bureau was na het winnen van een architectenwedstrijd. Voor een prijsvraag uitgeschreven door het BAI en de BNA heeft Maxim Winkelaar samen met Bob Ronday in 2006 met het concept Watergaten® de eerste prijs gewonnen en diverse architectuur nominaties ontvangen. Het Watergaten® project is ook op verschillende exposities in binnen- en buitenland tentoongesteld.

Naast Watergaten® zijn ook andere prijsvraaginzendingen van Maxim Winkelaar goed ontvangen door de verschillende jury. De ontwerpen ESpatio en PLANK! zijn beide genomineerd door de vakjury. Het project Villa Zoetermeer is genomineerd voor de ECOLA Awards 2015 (European Conference of Leading Architects) in de catorgorie: ‘Transformatie en Hergebruik’. Later heeft het bureau diverse besloten prijsvragen gewonnen zoals de renovatie van de ambtswoning in Amsterdam.

Goede doelen

Maxim Winkelaar Architect steunt ook goede doelen. Graag helpen wij de maatschappij met onze kennis en expertise. Goede doelen waar wij ons voor inzetten zijn:

Vereniging Hendrick de Keyser
Een vereniging tot behoud van architectonisch en historisch waardevolle huizen in Nederland.
Ga hier naar de website van Vereniging Hendrick de Keyser.

Stichting Raguel
Stichting Raguel ondersteunt jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking die zich niet geheel zelfstandig kunnen redden.
Ga hier naar de website van Stichting Raguel.

Kinderboerderij de Vechtse Hoeve
Kinderboerderij “De Vechtse Hoeve” in Maarssen bestaat sinds 1989 en heeft zich in die periode een niet weg te denken plaats binnen de Maarssense gemeenschap verworven.
Ga hier naar de website van Kinderboerderij de Vechtse Hoeve.

Videos

Neem contact op voor meer informatie over het publiceren van onze projecten.

Contact