Maxim Winkelaar Architects

Ons werk is gepubliceerd in diverse kranten, tijdschriften en boeken wereldwijd.

Maxim Winkelaar heeft op verschillende plekken in Europa lezingen gegeven en is bekend van televisie van het goed bekeken programma ‘De Perfecte Verbouwing’ op RTL4.

Media

Het werk van Maxim Winkelaar Architects is gepubliceerd in diverse kranten, tijdschriften en boeken over de hele wereld. Hieronder treft u een selectie aan van de publicaties. Naast verschillende publicaties heeft architect Maxim Winkelaar ook lezingen gegeven in Nederland, Duitsland, Noorwegen en Engeland. Hoogtepunten zijn o.a. de lezingen voor de BNA Gebouw van het jaar Awards, de EcoBuild beurs, werelds grootste evenement for Sustainable Design in Londen, Engeland en een interview voor het Duitse televisie ZDF over de geschiedenis van het wonen op het water in Nederland en legde hij het futuristische concept Watergaten® uit. Daarnaast is Maxim Winkelaar één van de deelnemende architecten van het goed bekeken tv-programma De Perfecte Verbouwing op RTL4 (2021-2023).

Trailer Seizoen 2 van de De Perfecte Verbouwing op RTL4

Na het succes van Seizoen 1 is het nieuwe seizoen een feit. Het goed bekeken huizenprogramma op RTL 4 programma ‘De Perfecte Verbouwing’ krijgen deelnemers ontwerpen van hun gewenste verbouwing te zien in virtual reality. Dankzij VR worden ze geholpen om door hun huis heen te kijken naar wat er allemaal mogelijk is. Niet één maar twee architecten nemen het tegen elkaar op en maken elk een ontwerp voor hen. Wiens ontwerpt wint? En, nog belangrijker, hoe mooi en ‘perfect’ wordt de verbouwing?  De presentatie is in handen van Nicolette Kluijver.

Seizoen 2 Aflevering 2 - Bungalow Heilig Landstichting

Architecten Maxim en Richèl nemen het tegen elkaar op. Zij komen met ieder met een droomontwerp voor de bungalow van Danja en Bob en hun zoontje Sem in Heilig Landstichting. De wens van Danja en Bob is duidelijk: deze gedateerde bungalow moet worden verbouwd tot een modern gezinshuis met extra werkkamer. Maar dat blijkt niet bepaald makkelijk.

Seizoen 2 Aflevering 3 - Woonboerderij Emst

Architecten Britta en Maxim gooien de hele boerderij van Marco en Lisa uit Emst op zijn kop en tonen hun droomontwerpen in virtual reality. De boerderij mag er dan van buiten fantastisch uitzien, maar van binnen is deze nog volledig in de stijl van de oude bewoner. Bovendien is indeling ervan behoorlijk onhandig.

Seizoen 2 Aflevering 5 - Woonhuis Delfgauw

Fred en Sylvia willen hun woning in Delfgauw verbouwen zodat hun gehandicapte zoon Joep zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Zelf hebben ze geen flauw idee hoe ze dit voor elkaar krijgen. Architecten Maxim en Laurien maken beide uiteenlopende ontwerpen!

Trailer Seizoen 1 van de De Perfecte Verbouwing op RTL4

In de huidige overspannen huizenmarkt overwegen veel huiseigenaren een verbouwing. Een groot struikelblok daarbij is om door platte bouwtekeningen heen te kijken en nog niet bestaande ruimtes te visualiseren. Maar wat nou als die bouwtekening door middel van virtual reality tot leven komt? In het nieuwe RTL 4 programma ‘De Perfecte Verbouwing’ krijgen deelnemers ontwerpen van hun gewenste verbouwing te zien in virtual reality. Dankzij VR worden ze geholpen om door hun huis heen te kijken naar wat er allemaal mogelijk is. Niet één maar twee architecten nemen het tegen elkaar op en maken elk een ontwerp voor hen. Wiens ontwerpt wint? En, nog belangrijker, hoe mooi en ‘perfect’ wordt de verbouwing?  De presentatie is in handen van Nicolette Kluijver.

Seizoen 1 Aflevering 2 - Dijkwoning Waddinxveen

Jozien en Michael balen dat ze niet optimaal kunnen genieten van hun ruime dijkwoning in Waddinxveen. Het huis is hokkerig, donker, de keuken is te klein en er zit een overbodige badkamer in de weg. Twee architecten Maxim en Britta onthullen in virtual reality alvast het eindresultaat van een mogelijke verbouwing die alle dromen kan waarmaken. Welke kiezen ze en gaan ze echt bouwen?

Seizoen 1 Aflevering 4 - Herindeling woning Oisterwijk

Pauline en Andre groeien met hun samengestelde gezin van vijf kinderen plus aanhang hun huis uit. Ze willen heel graag samen als gezin kunnen zijn, maar door de onhandige indeling kan dat nu niet. De grote vraag is: moet er uitgebouwd worden of kan alles worden opgelost door de boel anders in te delen? En kan dat voor het beschikbare budget? Architecten Maxim en Jeroen gaan aan de slag!

Seizoen 1 Aflevering 5 - Jaren '70 villa Doetinchem

Demia en Barry werden direct verliefd op hun bijzondere en open huis zonder deuren. Nu ze er daadwerkelijk wonen tochten ze weg en is het er altijd veel te heet of te koud. Lukt het de architecten Maxim en Jeroen om het huis net zo bijzonder te houden, maar dan met een betere indeling? En is dat dan met of zonder deuren?

Seizoen 1 Aflevering 7 - Woonboerderij Orvelte

Dierenarts Randy en hoefsmid Olivier hebben een vervallen boerderij gekocht met twee schuren op een perceel. Deze verouderde boerderij willen ze verbouwen tot een nieuwe moderne woning, maar ze komen er simpelweg niet uit. Architecten Maxim en Britta gaan aan de slag en maken alle twee een verschillend ontwerp.

Seizoen 1 Aflevering 8 - Voormalige winkel naar woonhuis Noordwijk

In de laatste aflevering van Seizoen 2 van De Perfecte Verbouwing moet het donkere, hokkerige en gesloten hoekhuis -wat een voormalige winkelruimte was- van Marjoleyn en Hendrik uit Noordwijk meer licht en ruimte krijgen. De twee architecten Maxim en Britta gaan weer aan de slag om verschillende mogelijke te laten zien aan Marjoleyn en Hendrik.

Promo 'Haven Lake Village'
Promo Makelaar 'Villa Muiderberg'
ECOLA Awards nominatie | Villa Zoetermeer
Selectie publicaties

Neem contact op voor meer informatie over het publiceren van onze projecten.

Contact