Renovatie Hotel Amsterdam.

Locatie
In de Damstraat, hartje centrum van Amsterdam, staat een prachtig pand ontworpen eind negentiende eeuw door de bekende architect I.G. Bijvoets. Bijvoets ontwierp onder meer diverse gebouwen in Amsterdam waarvan enkele ook gewaardeerd zijn als Rijksmonument. Het pand was origineel bedoeld als warenhuis, maar in de jaren ’70 is het pand lange tijd gebruikt als Mensa van de Universiteit van Amsterdam. Rond 1980 is het pand verbouwd tot hotel. Sinds die tijd is er nagenoeg geen verbouwing geweest.

Het hotel is gedateerd en wij hebben een nieuw ontwerp gemaakt om alle verdiepingen efficiënter te maken, enkele kamers bij te bouwen en het verzorgen van het totale interieurontwerp. Het hotel heeft totaal 44 kamers. Daarnaast zal het pand een nieuwe fundering krijgen en op de begane grond een nieuw restaurant. In het interieurontwerp hebben wij verwijzingen gemaakt naar de mooie art deco achtige ornamenten op de gevels. De kamers krijgen op die manier een unieke uitstraling.

Geplande oplevering Fase 1 in 2025, Fase 2 in 2026.