‘Huis als Museum’ op de Keizersgracht in Amsterdam.

Renovatie appartement Keizersgracht Amsterdam met moderne keuken

Locatie
Dit appartement is gelegen op het mooiste stukje van de Keizersgracht. Tijdens de renovatie van het bestaande appartement kwamen er historische schilderingen tevoorschijn. De schilderingen waren niet overal in goede staat. In plaats van deze te negeren of te verwijderen hebben wij er voor gekozen deze juist te bewaren en te laten zien als onderdeel van het interieur. Waar de goede stukken nog aanwezig waren zijn er sparingen gemaakt met indirecte verlichting. De oude schilderingen worden op deze manier als het ware tentoongesteld.

De opdrachtgever had de wens om een heel strak en minimalistisch interieur te creëren, als het ware een kunstgalerie. De focus ligt op de aanwezige originele schilderingen én het uitzicht op een fraai stukje Keizersgracht. De rest van het appartement moest qua kleur en materiaal ondergeschikt blijven. Het appartement heeft daarom ook de naam ‘Huis als Museum’ gekregen

Grachtenpanden op de Keizersgracht Amsterdam
Renovatie appartement Keizersgracht Amsterdam met moderne keuken en gietvloer
Renovatie appartement Keizersgracht naar moderne loft.
Bookmatch badkamer van marmer en twee persoon douche
Bookmatch badkamer van marmer en twee persoon douche
Stalen deuren met dubbele spot en indirecte verlichting