Grachtenpand Amsterdam 7

Locatie en historie
Het grote loftappartement is gelegen aan de Singel in Amsterdam. De Singel werd rond 1428 gegraven en diende als ‘stedegracht’. Het pand is deels in de 18e eeuw grondig verbouwd en het gebouw bevat nog kenmerken uit die periode.

Het appartement bevindt zich op de bovenste drie verdiepingen van zowel het voorhuis als het achterhuis. Naast een prachtig historisch trappenhuis zijn ook de originele balklagen en kapconstructie nog in tact. De huidige woning was zeer gedateerd en is compleet gestript. Wij hebben het plan gemaakt voor een nieuwe indeling en interieurontwerp met luxe afwerkingen. De styling van het appartement is gedaan door Atelier09.

Wonen in eigen Boutique appartement aan de Singel gracht in hartje Amsterdam. Naast een grote living met ruime keuken zijn er drie slaapkamers en twee badkamers. De master bedroom heeft een ensuite badkamer, en indrukwekkende vide!

Ontwerp
Er is een nieuwe indeling gemaakt op alle drie de verdiepingen. In het achterhuis bevinden zich de gasten vertrekken met eigen badkamer. Ook de wasruimte en werkkamer zijn in het achterhuis. In het ruime voorhuis is een grote loftachtige woonkamer met keuken gemaakt maar hetzelfde geldt ook voor de kapverdieping waar een imposante loftachtige master bedroom is gemaakt met eigen badkamer en inloopkast. Het oude hijswiel is een antiek meubelstuk in de slaapkamer.

Om meer licht te krijgen in het midden van de loft-woonkamer is er in het dak extra dakramen gemaakt. door een gedeelte van het vloerhout weg te laten ontstaat er een vide waardoor het licht van het dakraam mooi de woonkamer in komt. De in goud-gestucte openhaard met tv steekt door de vide heen om de twee verdiepingen met elkaar te verbinden. Het appartement is voorzien van modernste high end apparatuur en volledig voorzien van domotica. Op het middenstuk tussen voorhuis en achterhuis hebben wij wij op het platte dak nog een dakterras gemaakt.

Geinspireerd?

Ontdek samen met ons uw mogelijkheden.

Maak een afspraak