Vier waterwoningen Kortenhoef Haven Lake Village door architect Maxim Winkelaar

Haven Lake Village

Locatie
Voor Jachthaven Kortenhoef hebben wij vier duurzame, energie neutrale watervilla’s ontworpen die deel uitmaken van het concept “Haven Lake Village”. De vier waterwoningen zijn op een schiereiland bij de jachthaven gerealiseerd. Het schiereiland kan als een natuurlijke, groene steiger gezien worden. Het schiereiland is een landschap van gras, beplantingen en er is een groenstrook aangebracht.

Door de woonvolumes te draaien en verder uit elkaar te plaatsen is de oriëntatie op de zon geoptimaliseerd en worden de natuurlijke doorzichten versterkt. Door in het ontwerp rekening te houden met de bezonning, oriëntatie en de functionele indeling zal dit – nog zonder toepassing van technische installaties – al effect hebben op de energiehuishouding. Het dakoverstek is niet alleen een onderdeel van de architectuur maar heeft een zeer belangrijk aandeel in het gebruik van passieve zonne-energie. In de zomersituatie zorgt het overstek ervoor dat er geen direct zonlicht de woning binnentreedt. Dit voorkomt ongewenste opwarming. In de winter is de zonstand lager dan in de zomer. Het zonlicht ondervindt in deze tijd van het jaar geen hinder van het overstek en kan de woning verwarmen.

De opbouw van het bouwvolume is in houtskeletbouw uitgevoerd. De gevel is gemaakt van thermisch gemodificeerd hout. Door de hitte van stoom verandert de houtcelstructuur waardoor de planken minder vatbaar zijn voor schimmels en een langere levensduur verkrijgen. De kozijnen zijn in aluminium uitgevoerd met triple isolatie beglazing. Er is een lucht-water warmtepomp installatie in combinatie met zonnepanelen toegepast. De woningen zijn niet alleen energie-neutraal, ze hebben zelfs een energie-overschot. Het energie-overschot wordt opgeslagen en gebruikt voor onder andere de terreinverlichting.

Elke woning heeft qua interieurontwerp zijn eigen thema gekregen gebaseerd op de natuur in zijn omgeving. Zo zijn de concepten ontstaan van Villa Bird, Villa Peat, Villa Lilly en Villa Reed. Zo is Villa Reed gebaseerd op ‘riet’. Het design van Villa Reed onderscheidt zich dan ook door natuurlijke materialen die worden gecombineerd met goudtinten, wat zorgt voor een ontspannen gevoel en een zeer luxe uitstraling. Bovendien geven de glinsterende afwerkingen, fonkelende details en glanzende stoffen een extra dimensie aan de Villa.

Fotografie: Anne van Houwelingen exterieur en interieur door Jurrit van der waal.

Vier waterwoningen Kortenhoef Haven Lake Villa door architect Maxim Winkelaar
Vier waterwoningen Kortenhoef Haven Lake Villa door architect Maxim Winkelaar
Vier waterwoningen Kortenhoef Haven Lake Villa door architect Maxim Winkelaar
Hal van Haven Lake Village in Kortenhoef ontwerp door interieurarchitect Maxim Winkelaar.
Woonkamer van Haven Lake Village in Kortenhoef ontwerp door interieurarchitect Maxim Winkelaar.
Woonkamer van Haven Lake Village in Kortenhoef ontwerp door interieurarchitect Maxim Winkelaar.
Keuken van Haven Lake Village in Kortenhoef ontwerp door interieurarchitect Maxim Winkelaar.
Woonkamer van Haven Lake Village in Kortenhoef ontwerp door interieurarchitect Maxim Winkelaar.
Badkamer van Haven Lake Village in Kortenhoef ontwerp door interieurarchitect Maxim Winkelaar.
Ontwerp voor nieuwbouw drijvende woning in Kortenhoef, Loosdrecht. De moderne woonarken zijn volledig duurzaam ontwerp door architect Maxim Winkelaar uit Amsterdam.
Geinspireerd?

Ontdek samen met ons uw mogelijkheden.

Maak een afspraak