Herenhuis Deventer

Locatie
In de binnenstad van Deventer op een prachtige locatie in één van de oudste straten staat dit prachtige herenhuis in neorenaissancestijl. Het pand werd in 1881 gebouwd door architecten G. te Riele en H.B. Fischer en fungeerde als grote villa.

In de afgelopen 140 jaar is het pand verschillende keren van eigenaar gewisseld en meerdere keren verbouwd. Het pand werd in zijn geheel in  gebruik genomen als kantoorvilla. Ondanks de status van Beschermd Stadsgezicht was het pand zeer slecht onderhouden. Voor de nieuwe eigenaar hebben wij hebben een compleet renovatieplan gemaakt inclusief verduurzaming.

Op de begane grond is een luxe kantoorruimte gerealiseerd en op bovenste verdiepingen een high-end appartement. Het appartement heeft een eigen toegang met trap en eigen lift, grote leefkeuken met ensuite dakterras en bevat meerdere slaapkamers en badkamers.

Ontwerp
Het gebouw bevatte allerlei kleine kamers en de trap naar bovenliggende verdiepingen zat op een onlogische plek. Wij hebben een compleet nieuwe indeling gemaakt op alle verdieping inclusief nieuw trappenhuis en inpandige lift.

De kapverdieping was een samengesmolten geheel van verschillende oude en nieuwe dakspanten en het was laag en praktisch onbruikbaar. Er is een compleet nieuw dak op gezet waarbij we meer ruimte konden creëren om er een volwaardige slaapverdieping van te maken. Door het middenstuk tussen de schuine daken een verhoogd plat dak te geven, kan de lift ook tot deze verdieping reiken.

De slaapkamers en master badkamer zijn open tot aan de nok waardoor er vertrekken ontstaan van bijna 4 meter hoog. Door te werken met een vrijdragende eiken Z- trap met glazen wanden en verschillende ‘doorkijk-raampjes’ ontstaan er allerlei verschillende doorkijken en wordt het daglicht door de vele ramen op een bijzondere manier verspreid.

Het gebouw is volledig geïsoleerd en compleet voorzien van de meest luxe afwerkingen en installaties.

Geinspireerd?

Ontdek samen met ons uw mogelijkheden.

Maak een afspraak