Villa Vinkeveen 3

Locatie
Op een prachtig gelegen perceel van bijna 7000 m2 gelegen aan de Baambrugse zuwe in Vinkeveen ligt deze exceptionele villa. Het terrein bevat ook ca. 3000 m2 eigen vaarwater. Het perceel is zeer breed waardoor het met de lange zijde aan het water van de Vinkeveense plassen en is bereikbaar door middel van diverse toegangsbruggen. De villa heeft een ruim 100 meter lange waterkant aan de Vinkeveense plassen en een 40 meter lang privé zandstrand.

Het woonoppervlakte van deze woning is bijna 1100 m2 en heeft een inhoud van bijna 4400 m3. De opdrachtgever heeft lange tijd in de Verenigde Staten gewoond (Los Angeles en Miami) en deze invloeden zijn terug te vinden in de woning. Deze villa is ontworpen en gebouwd in een team van (internationale) designers waarbij wij een overkoepelende rol vervulden.

Dit huis was in 2022 en 2023 de duurste woning van Nederland.

Ontwerp
Het ontwerp is enerzijds gebaseerd op symmetrie en anderzijds op zichtlijnen. Zichtlijnen zowel binnen de woning als  op en naar het water toe. Er is een zogenaamd omgekeerd woonconcept toegepast. De woonkeuken hebben wij op de begane grond geplaatst met toegang tot het zwembad en de tuin. De zitkamer hebben wij op de eerste verdieping gepositioneerd zodat vanaf hier vrij uitzicht is over de Vinkeveense plassen. De entreehal is imposant door de trappartij en vide van bijna 12 meter hoog.

De woning heeft naast een privé strand en een boothuis ook onder andere een kantoorruimte, gym met wellness, binnen- en buitenzwembad met meerdere jacuzzi’s, thuisbioscoop, barruimte met geluidstudio, 8 slaapkamers met 8 badkamers en eigen inloopkasten. De woning is geheel onderkelderd, waarin er een parkeergarage is voor meerdere auto’s. Aan de waterkant is het boothuis gecombineerd met een extra gastenverblijf.

Bij binnenkomst is er een vide gemaakt van 9 meter hoog met een elegante dubbele trappartij. De woning bevat onder andere een kantoorruimte, gym met wellness, binnen- en buitenzwembad, thuisbioscoop, barruimte met geluidstudio, 8 slaapkamers met 8 badkamers en inloopkasten. De woning is onderkelderd, waarin er een parkeergarage is voor meerdere auto’s. Aan de waterkant is het boothuis gecombineerd met een extra gastenverblijf. De woning wordt in zijn geheel zeer luxe afgewerkt met hoogwaardige materialen en bovendien high-end installatietechnieken.
Geinspireerd?

Ontdek samen met ons uw mogelijkheden.

Maak een afspraak