Wellness Landgoed Soest

Locatie
Gelegen op een werkelijk prachtig landgoed in Soest grenzend aan de bossen staat een monumentaal landhuis. Op het landgoed staat – een niet originele – schuur. Deze schuur wordt gesloopt en er komt een modern bouwwerk voor in de plaats. Het nieuwe gebouw bevat onder andere een zwembad, home gym, sauna en Turks- stoombad gecombineerd met een grote veranda en buiten haard.

Door het hoogteverschil in het landschap hebben wij een langwerpig zwembad ontworpen dat aan de boszijde zweeft boven de grond. Het uiteinde van het zwembad wordt van glas en krijgt een waterval. Het moderne ontwerp krijgt een galerij waardoor het verbonden wordt met het achterhuis. Naast moderne materialen wordt er veel marmer toegepast.

Oplevering 2024.

Landgoed in het bos
Het voormalige landgoed in Soest is in der loop der tijd opgesplitst in twee delen. Enerzijds het landhuis en anderzijds het huis voor bedienden en de stallen. Beide objecten beschikken over een grote landschappelijke tuin en privé b0s.

Wij hebben het plan gemaakt voor het vernieuwen van het originele huis voor het personeel en een  verbinding hebben gemaakt door middel van een open galerij naar de nieuwe wellness. In het ontwerp is rekening gehouden om de tuin en bos zoveel mogelijk te blijven ervaren. Er zijn verschillende zichtlijnen aangebracht vanuit het huis gezien naar de tuin en bossen.

Geinspireerd?

Ontdek samen met ons uw mogelijkheden.

Maak een afspraak