De moderne bungalow van Danja en Bob op RTL4.

Perfecte Verbouwing RTL4

TV programma De Perfecte Verbouwing
Leuk artikel over De Perfecte Verbouwing op RTLNieuws verschenen:

In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen hebben de strijdende architecten de bungalow van Bob (46) en Danja (39) weer he-le-maal op zijn kop gezet, met als resultaat een fantastische familievilla mét een binnentuin. Bob en Danja wonen samen met hun jonge zoontje Sem in een natuurrijke omgeving in het dorpje Heilig Landstichting, een plaatsje tegen de rand van Nijmegen. Ondanks dat ze erg tevreden zijn over de plek, waren ze dat nog niet over het huis. De bungalow uit 1987 was van binnen én buiten flink gedateerd.

Ze schakelden daarom hulp in van het tv-programma De Perfecte Verbouwing, waarbij toparchitecten Maxim Winkelaar (foto rechts) en Richèl Lubbers aan de slag gingen met prachtige ontwerpen. En één van de ontwerpen werd uiteindelijk verkozen tot ultiem droomontwerp, dat de bewoners vervolgens zelf mochten uitvoeren.

Architect Perfecte Verbouwing
Binnentuin Perfecte Verbouwing
3D ontwerp Perfecte Verbouwing

In virtual reality kregen Bob en Danja allereerst te zien hoe de gedateerde woning er na Maxims make-over plan uit zou zien. Architect Maxim maakte gebruik van de mogelijkheid om vergunningsvrij aan te bouwen. In zijn ontwerp kregen de woonkamer en de slaapkamer een verlengstuk, wat de twee uiteinden van de bungalow aan elkaar verbindt en een knusse patio creëert.

De woning om de patio heen bouwen is iets wat de verwachtingen van de bewoners overtreft. Er zijn overal doorzichten gemaakt naar de tuin en de patio. “Architecten hebben het altijd over de binnen-buitenrelatie. Dat zit bij deze woning 100% goed!”, vertelde Maxim enthousiast aan Bob en Danja. En daar zijn ze het volledig mee eens.

Ook vanuit de slaapkamer kijk je uit op de tuin. Het bureau van Bob zal in de verbouwde woning in ieder geval niet meer terug te vinden zijn in de slaapkamer. Het zijkantoor verplaatste Maxim namelijk naar de oude slaapkamer van Sem, want hij verhuist in dit plan naar de oude slaapkamer van Bob en Danja.

Keuken perfecte verbouwing
woonkamer Perfecte Verbouwing

Na overspoeld te zijn met overweldigende ideeën voor de grote verbouwing was het voor Bob en Danja niet makkelijk om een keuze te maken. Ze besloten daarom om de tafel te gaan zitten met Sem om gezamenlijk afwegingen te maken. Sem was erg enthousiast over de binnentuin, waar ook de kat veel plezier van zou kunnen hebben. Danja was tenslotte meteen verliefd na de virtual reality tour. Uiteindelijk ging hun voorkeur dan ook uit naar het ontwerp van Maxim. Een enorme verbouwing blijkt in de realiteit verre van perfect. De bewoners hadden helaas te maken met een aantal tegenvallers.

Uiteindelijk is het de bewoners gelukt om van een gedateerde seniorenbungalow een fijn familiehuis te maken met een indeling die in de basis helemaal overeenkomt met het ontwerp van Maxim en daarmee voldoet aan al hun wensen. Architect Maxim is dan ook zeer onder de indruk: “Het blijft een magisch moment dat je rondloopt en je ontwerp ook echt gerealiseerd is. Dat is waar ik het voor doe.”

Lees hier het hele artikel en bijhorende credits voor text en prachtige foto’s.

Detail doorkijk Perfecte Verbouwing
Doorkijkhaard Perfecte Verbouwing