Nieuwbouwvilla Haarzicht door architect Maxim Winkelaar

Villa Haarzicht

Locatie
Gelegen op een ruim hoekperceel in de nieuwbouwwijk Haarzicht te Utrecht is deze nieuwe vrijstaande woonhuis gerealiseerd. Het perceel is direct gelegen naast landgoed Haarzuilens. Deze villa heeft een landelijke uitstraling, een vleugje jaren ’30 met een moderne touch.

Aan de zijkant van de woning bevindt zich de garage en aan de achterzijde van de woning is een veranda grenzend aan de keuken en zwembad. De ultieme binnen-buiten relatie. In de woonkamer is een vide van bijna 6 meter hoog! De glazen hoek die aan de achtergevel ontstaat geeft de woning veel licht en uitzicht over de typisch Hollandse landerijen.

De eerste verdieping is volledig ingericht voor gebruik van de opdrachtgevers met een werkruimte, grote master bedroom, grote ensuite badkamer en walk in closet. Op de verdieping erboven bevinden zich de kinderslaapkamers met eigen badkamer.

De woning is geheel energiezuinig en volgens de BENG normen gerealiseerd.

Moderne rietgedekte villa in Utrecht door architect Maxim Winkelaar.

Ontwerp
De woning heeft een vierkant grondvlak. De entreepartij, zogenaamde ‘vijfde gevel’ is a-symmetrisch geplaatst in het gevelbeeld zodat er praktischere ruimte in het interieur ontstaat. De garage is bewust verder naar achteren gelegd zodat er aan de voorzijde meer ruimte voor parkeren op eigen terrein aanwezig is en hierdoor kunnen ook extra ramen in de zijgevel worden gemaakt. De garage gaat aan de achterzijde over in de veranda. De technische ruimte is in een aparte ruimte in het bijgebouw geplaatst zodat er van het huis optimaal gebruik kan worden gemaakt.

De gevels zijn volgens de traditie van jaren ’30 architectuur opgebouwd. Een plint (trasraam) van metselwerk, groot vlak van stucwerk met daarboven horizontale zwarte houten delen. De kap is van riet waardoor het geheel een warme uitstraling krijgt. Het smalle raam boven de voordeur geeft veel licht in het trappenhuis.  De woning is verder voorzien van alle nieuwe voorzieningen als domotica, speciale isolerende beglazing en een warmtepomp met koelingsmodule.

Fotografie: Anne van Houwelingen

Keukenontwerp met marmeren tegels en plafondverlichting.
Plafond met LED verlichting en kroonluchter door maxim winkelaar architects.
Houten visgraatvloer met vide en kroonluchter bij woonkamer door interieurarchitect Maxim Winkelaar.
Geinspireerd?

Ontdek samen met ons uw mogelijkheden.

Maak een afspraak