Villa Rotterdam 1

Locatie
Voor een particuliere opdrachtgever is een nieuwbouwwoning ontworpen welke gesitueerd is op een vrije kavel te Zestienhoven in Rotterdam. Het ruime perceel grenst aan een park met vrij uitzicht op water en groen.

De opdrachtgever heeft duurzaamheid, energieneutraal en levensbestendig bouwen hoog in het vaandel staan. Het ontwerp is qua functie, indeling en oriëntatie op maat gemaakt op de kavel. In het ontwerp is rekening gehouden met bezonning en hoeveelheid daglicht, op alle tijdstippen van de dag in alle jaargetijden. Deze moderne villa is energieneutraal.

Ontwerp
Het ontwerp bestaat uit drie bouwvolumes. Het middelste volume is de hoofdmassa met daaraan een lagere linker- en rechtervleugel. De woning is vanuit het passiefbouw oogpunt ontworpen tezamen met vele zichtlijnen. Zichtlijnen in de woning zelf en zichtlijnen van binnen naar buiten toe.  De woning is energieneutraal volgens de BENG normen gebouwd.

De vide in de woonkamer is maarliefst 6 meter hoog waardoor licht prachtig naar binnen komt. Aan de achterzijde van de woning is een veranda over bijna de gehele breedte van de woning. In de veranda is een buitenhaard toegepast als ‘divider’ tussen de buitenkeuken en de jacuzzi in.

De gehele woning is high-end afgewerkt met hoogwaardige materialen en voorzien van moderne technische installaties. De woning is voorzien van luxe verlichting, sanitair en een domotica systeem.

Geinspireerd?

Ontdek samen met ons uw mogelijkheden.

Maak een afspraak